Actualitate

CE Oltenia, dat în judecată de Colterm

Firma care asigură agentul termic la Timișoara a dat în judecată Complexul Energetic Oltenia chiar înainte de Crăciun. Procesul a fost înregistrat la Tribunalul Gorj și are ca obiect “pretenții”. Instanța nu a stabilit încă termen de judecată.

Reamintim că societatea din Gorj a acceptat să reia livrarea de cărbune către Colterm, în această iarnă, acesta fiind livrat de la carierele din Motru. Problema este că lignitul trebuie achitat în avans, deoarece Colterm are datorii din urmă către CE Oltenia.

Oricum, preţul căldurii plătite de abonaţii Colterm se dublează din ianuarie. Consiliul Local Timișoara a votat, în şedinţa de joi, o hotărâre care prevede dublarea preţului gigacaloriei plătite de abonaţii furnizorului centralizat de încălzire, Colterm, din ianuarie, de la 207,27 lei/MWh plătit în prezent, la 416,24 de lei/MWh. 

Propunerea inițială a Primăriei era de triplare a facturii plătite de timișorenii branșați la sistemul centralizat. Că doar nu întâmplător primarul Fritz s-a ales cu porecla de primarul Frig.

Vizualizări: 2,658

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: