Social

Sute de profesori câștigă bani în instanță

Instanțele din Gorj dau hotărâri pe bandă rulantă profesorilor care cer sporul de dirigenție pe ultimii ani. Mult timp, statul i-a păcălit pe profesori, aplicând sporul de 10% nu la salariul real, ci la un venit de acum câțiva ani.

Salariile au crescut și, potrivit legii, ar fi trebuit să crească și sporurile, dacă nu ar fi fost înghețate printr-o decizie care s-a dovedit a fi nelegală.

“Obligă pârâta la calcularea majorării de 10%, cuvenită reclamantei pentru funcția de diriginte, la salariul de bază lunar în plată, începând cu data de 01.01.2018 până la data de 31.05.2021, în care indemnizația pentru funcția de diriginte nu a fost calculată la salariul de bază aflat în plată în acest interval de timp”, se arată în sutele de decizii judecătorești date numai în Gorj, la fel fiind însă și în alte județe.

Sumele vor fi actualizate cu rata inflației. “Obligă pârâta să plătească reclamantei diferențele dintre drepturile salariale cuvenite și cele efectiv încasate, pe aceste perioade, sumele rezultate urmând a fi actualizate cu indicele de inflație, începând cu data scadentei fiecărui drept până la data plății efective”, au mai decis instanțele.

Vizualizări: 13,328

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: