Actualitate

Cinci investiții ale CE Oltenia, în pericol. Totul a pornit de la un zvon!

Un articol aruncat pe piață și deja plouă cu controale pe o firmă românească din energie. O firmă care a câștigat selecția pentru a realiza un grup pe gaze la Turceni și patru parcuri fotovoltaice, în parteneriat cu Complexul Energetic Oltenia.

Vorbim de Tinmar Energy, firmă supusă unui atac concertat, dirijat de ministrul Energiei. “Sper să nu fie adevărate zvonurile potrivit cărora acest jucător ar fi vândut atât energia produsă, cât și cea achiționată la preț mic, în PZU prin diverse firme de trading, pentru a alimenta specula, în loc ca ea să fie furnizată clienților aflați sub contract. Mă aștept ca ANRE să facă lumină în acest caz”, a declarat Virgil Popescu pentru e-nergia.ro. Zvonuri... asta invocă ministrul. Păi este presa plină de anchete probate care au fost ignorate de ministru, pe care un zvon îl trezește din amorțeală.

Publicaţia Economedia.ro a relatat, vineri, că Tinmar vrea să renunţe la o parte dintre clienţi şi i-a notificat că nu le va mai furniza electricitate începând cu 16 septembrie. În replică, oficialii Tinmar au afirmat, pentru aceeaşi publicaţie, că doresc negocierea contractelor, nu denunţarea lor unilaterală.

Tinmar Energy are în prezent 1.464 clienţi noncasnici şi 3.101 clienţi casnici, potrivit ANRE. Dintre cei casnici, doar 1.121 se încadrează în prevederile ordonanţei privind compensarea şi plafonarea preţurilor.

În ciuda precizărilor clare ale Tinmar, inspectorii Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie au și descins luni la firmă. Rămâne de văzut dacă este doar un control normal sau o încercare de a scoate firma românească de pe lista partenerilor cu care CE Oltenia vrea să realizeze investițiile de care depind următorii zeci de ani. Că noi nu prea credem în coincidențe. Este exact perioada în care ar trebui constituite firmele de tip SpV de către CEO și Tinmar...

Vizualizări: 2,270

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: