Social

Sute de noi locuri de parcare într-o zonă turistică din Gorj

În curând, încep lucrările la parcarea din zona Mânăstirii Polovragi. Autoritățile au obținut fonduri de la Compania Națională de Investiții și vor face o parcare cu câteva sute de locuri. 

 

Licitația s-a încheiat, a fost desemnată deja firma câștigătoare și lucrările vor fi demarate în această primăvară. Discutăm despre un proiect important pentru localitatea Polovragi care a devenit tot mai căutată în rândul turiștilor.

 

Parcarea, spune primarul din Polovragi, Gheorghe Epure, se va întinde pe mai bine de șase mii de metri pătrați: „Pentru parcare, a fost desemnat câștigătorul. Urmează să se semneze contractul cu Compania Națională de Investiții și în scurt timp vor începe lucrările acolo. Este benefică pentru că e pe o suprafață de 6.250 de metri pătrați. E benefică pentru Mânăstire, Peșteră, Cheile Oltețului și pensiunile din zonă”.

 

În plus, tot în această zonă, turiștii vor avea și patru stații unde își vor putea încărca mașinile electrice. „În vecinătate, avem și patru stații de încărcare electrice. Sunt pe un proiect AFM. Sunt 10. Patru sunt la mânăstire, patru la stadion și două la primărie. Căutăm să asigurăm celor care aleg Polovragiul ca și destinație turistică posibilitatea de a-și încărca mașinile pe energie electrică”, a mai explicat primarul din Polovragi, Gheorghe Epure.

 

Localitatea Polovragi este stațiune turistică de interes local, dar a devenit tot mai populară în rândul turiștilor și investitorilor în ultimii ani. Se construiesc case de vacanță pe bandă rulantă și odată ce locurile de cazare se vor înmulți, comuna de la poalele Munților Căpățânii poate deveni stațiune de interes național.

Vizualizări: 1,435

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: