Politică

Pecingină, discuții pe noua lege a pensionării minerilor

Deputatul PNL Gorj, Gheorghe Pecingină, a avut vineri o întâlnire cu liderii sindicatelor din minerit, pentru discuții legate de noul proiect de lege pentru pensionarea minerilor și energeticienilor din termocentralele pe cărbune.

”Discuțiile s-au axat pe proiectul de modificare a Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. În forma adoptată de Senat, proiectul prevede reducerea cu 13 ani a vârstei standard de pensionare pentru cei care au lucrat 25 de ani în unitățile de producție a energiei electrice în termocentrale pe bază de cărbune, incluzând și unitățile de extracție a cărbunelui, și reglementează și modul de stabilire a drepturilor de pensie”, a transmis Pecingină pe pagina de socializare.

Discuțiile vin înainte de proiectul să fie dezbătut în Comisia de Muncă a Camerei Deputaților. “Au fost discuții constructive, bazate pe solicitările reprezentanților minerilor, alături de care am stabilit calea de urmat pentru ca toți acești oameni care au lucrat și lucrează pentru sistemul energetic al României să beneficieze de un trai decent și de pensii pe măsura muncii în condiții extrem de dificile, care le afectează sănătatea și viața”, a mai spus Pecingină.

Două legi au fost date în ultimii doi ani pentru pensionarea anticipată a minerilor și energeticienilor, dar niciuna care să recunoască retroactiv condițiile de muncă ale salariaților.

 

Vizualizări: 2,215

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: