Eveniment

Trimis în judecată cu viteza luminii

Într-o țară în care mii de fapte se prescriu, pentru că dosarele stau ani buni în anchetă și tot așa în judecată, merită să subliniem faptul că un gorjean prins în februarie cu droguri este deja trimis în judecată, în luna aprilie.

Vorbim de Nicolae Cergă, care, pe 14 februarie, a fost prins la Motru, în timp ce transporta în vederea comercializării cantitatea de 352,24 grame de canabis.

“După constatarea infracțiunii flagrante, a fost identificată și ridicată o altă cantitate de 196,94 grame de canabis. În cursul zilei de 15.02.2023, Tribunalul Gorj a dispus luarea măsurii arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile față de inculpat”, a transmis atunci DIICOT Gorj.

“În cauză s-a reținut faptul că, în perioada noiembrie 2022 – februarie 2023, inculpatul a vândut, în repetate rânduri, cu sume cuprinse între 80 și 2000 de lei, diferite cantități de canabis consumatorilor de pe raza județelor Gorj și Mehedinți”, a mai precizat sursa citată.

Cu traficantul în stare de arest preventiv, procurorul a finalizat rapid rechizitoriul. Acesta a ajuns în instanță, la Tribunalul Gorj.  ”Constată competența instanței, regularitatea actului de sesizare constând în rechizitoriul nr. 15D/P/2023 din data de 08.03.2023 întocmit de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.I.I.C.O.T.-Biroul Teritorial Gorj, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală şi dispune începerea judecăţii”, se arată în minuta instanței din 6 aprilie, Cergă fiind acuzat de trafic de droguri de risc, în formă continuată, și participație improprie la infracțiunea de trafic de droguri de risc.

Bărbatul a depus contestație în aceeași zi, urmând să se pronunțe în cauză Curtea de Apel Craiova.

Vizualizări: 1,300

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: