Anchetă

Suspect de furt de lemne, despăgubit de pădurar

Un pădurar din Gorj este obligat de instanță să despăgubească un suspect de furt de lemne pe care l-a lovit. Curtea de Apel Craiova a stabilit despăgubirea la trei mii de lei, după ce inițial, la Judecătoria Târgu Jiu, daunele au fost stabilite la 2.000 de euro.

Pădurarul este acuzat de purtare abuzivă și pe lângă amendă a fost condamnat și la nouă luni de închisoare, cu suspendare.

Fapta s-a întâmplat pe 1 februarie 2018, după-amiază, pe raza ocolului silvic Târgu Jiu. Pădurarul era în patrulare pe raza comunei Cîlnic, când a văzut o căruță cu lemne. A cerut actele de proveniență a materialului lemnos, dar bărbatul din căruță și socrii lui au spus că nu l-au luat din pădure, ci dintr-un loc izolat.

Pădurarul a urmărit căruța până la destinație, iar acolo a izbucnit un conflict pe care părțile îl povestesc diferit. Pădurarul a susținut că el a fost lovit cu o creangă și s-a apărat cu pumnul, celălalt susține că a fost lovit de pădurar cu o țeavă în nas.

Cel lovit a avut însă nevoie de mai multe zile de îngrijiri medicale, iar pădurarul avea antecedente în astfel de fapte, mai având o condamnare de patru luni în trecut, astfel că s-a mai ales cu încă una.

Cel lovit a cerut daune mai mari, de 7.000 de euro plus o rentă viageră de 1.500 de lei lunar. Instanța a constatat încă nu a suferit o incapacitate de muncă, astfel că i-a respins cererea.

 

Vizualizări: 2,475

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: