Anchetă

Cinci ani de anchetă pentru că a luat țigări netimbrate muncitorilor

Cinci ani a durat ancheta în cazul unei femei din Gorj care, în anul 2015, a cumpărat țigări netimbrate pentru muncitorii care îi lucrau în gospodărie. În 2020, femeia din Târgu Cărbunești a fost trimisă în judecată, iar zilele trecute a fost condamnată la 11 luni de închisoare cu suspendare. 

Acuzația adusă gorjencei a fost de contrabandă. Vorbim de o femeie simplă, mamă a unui copil, care a vrut la un moment dat să profite de o situație pentru a face economii. Poate și pentru a câștiga un ban.

Femeia a fost cu copilul la Galați, la fostul concubin, pentru ca micuțul să își vadă rudele. Acolo a aflat că poate cumpăra țigări ieftine, netimbrate. A luat 509 pachete de Ashima, prejudiciul creat statului fiind calculat la 6.731 lei.

Interesant este că femeia a cumpărat 80 de cartoane de țigări, dar când le-a desfăcut a văzut că 29 de cartoane erau umplute cu polistiren și cuie. Spune că nu a reclamat acest lucru la organele de poliție deoarece copilul era răcit și nici nu cunoștea bine orașul. Femeia a motivat cumpărarea atâtor pachete prin faptul că avea oameni la muncă și convenise cu aceștia să le ia țigări.

Una peste alta, Judecătoria Galați a pronunțat o condamnare cu suspendare în dosar, ținând cont atât de durata procesului penal, cât și de faptul că femeia a plătit prejudiciul, deși nu are serviciu și are în întreținere un copil.

În cei doi ani de supraveghere, gorjeanca va trebui să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității, la Direcția de Protecție a Copilului.

Vizualizări: 1,431

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: