Politică

Subvenție la energie pentru 13 milioane de români

Guvernul a anunțat că va subvenționa facturile la energie cu 18 bani/kW, dar numai pentru consumuri lunare între 30 și 200 de kW. Estimările sunt că 13 milioane de români vor beneficia de subvenție. Riscul major este ca furnizorii de energie să mai pună 18 bani la preț, adică fix subvenția, astfel încât doar ei să aibă de câștigat.

"Această diferenţă de 18 bani pe kWh la consumatori va fi subvenţionată în totalitate de stat, din bugetul statului. (...) De această măsură vor beneficia aproape 13 milioane de români", a spus ministrul Energiei, Virgil Popescu.

El a subliniat că de această măsură nu vor beneficia cei care se încadrează la Legea consumatorilor vulnerabili.

"La gaze am luat un preţ de referinţă de 255 lei pe kWh, mai mult decât dublu faţă de cel de anul trecut. Până la un consum anual de 1.200 metri cubi, toate tipurile de locuinţe vor beneficia de un ajutor de 25% din valoarea facturii", a mai spus Virgil Popescu, recunoscând indirect că tarifele vor fi duble față de anul trecut. Furnizorii vor trece aceste discounturi în factură.

Virgil Popescu a mai spus că Executivul are în plan măsuri de compensare a facturilor şi pentru IMM-uri, dar nu s-a stabilit cum.

Vizualizări: 1,530

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: