Eveniment

Student condamnat definitiv după accident

Un gorjean de 23 de ani, din Borăscu, student la Timișoara, a fost condamnat definitiv la un an de închisoare cu amânarea executării, ca urmare a unui accident de circulație în urma căruia mai multe persoane au fost rănite. O femeie a fost cea mai afectată, după ce și-a pierdut șase dinți în accident. Condamnarea a rămas definitivă pe 23 martie.

Accidentul a avut loc în 2019, în luna februarie. Tânărul conducea un Opel Astra pe DN 6, din direcția Orșova spre Caransebeș, în afara localității Bucoșnița. La un moment dat a intrat în depășirea unui alt autoturism ce circula în fața sa, moment în care a intrat în coliziune frontală cu un autoturism marca Volkswagen. Unul din răniți, o femeie, a necesitat 40 de zile de îngrijiri medicale și a suferit un prejudiciu estetic grav și permanent. O altă persoană rănită a avut nevoie de 30 de zile de spitalizare.

Șoferul a susținut că circula în spatele unui tir, iar după ce s-a asigurat că nu circulau alte autovehicule din față s-a încadrat în efectuarea depășirii acelui tir, la ieșirea dintr-o curbă ușoară la dreapta. În timp ce a ajuns în lateralul stânga al tirului, undeva pe la mijloc a observat că din sens opus se apropia un alt autoturism, moment în care a frânat și a virat stânga pentru a ieși de pe partea carosabilă, dar nu a mai apucat, întrând în coliziune cu un autoturism marca Volkswagen Golf, după care a fost proiectat în afara părții carosabile. 

A ieșit repede din mașină, l-a ajutat pe fratele său care ocupa locul din dreapta față și apoi, fiind ajutat de o altă persoană, a ajutat la scoaterea celorlalți doi pasageri din spate care aveau leziuni. A sunat la 112 și a anunțat accidentul, iar după aproximativ 10 minute au ajuns la fața locului două ambulanțe, pompierii și un echipaj de poliție. Ambulanțele sosite la fața locului l-au preluat pe fratele său și ceilalți doi pasageri din mașina condusă de el și i-au transportat la Spitalul Caransebeș. El nu a suferit vătămări corporale în urma producerii accidentului rutier, datorită faptului că purta centura de siguranță. A fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. Imediat după accident, cu acceptul organelor de poliție, s-a deplasat la spital pentru a se interesa de soarta victimelor, iar ulterior le-a dus diverse produse alimentare și alte bunuri de strictă necesitate. 

Vizualizări: 1,425

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: