Social

Stațiunile turistice din Gorj atrag tot mai mulți orășeni care investesc în turism

Zonele cu potențial turistic din Gorj atrag tot mai mulți investitori, nu doar turiști. În Baia de Fier și în Polovragi, de exemplu, în ultimii ani, s-au mutat cu totul zeci de familii care s-au stabilit cu totul în Gorj. Cei mai mulți au investit în turism. Au deschis case de vacanță în cele două stațiuni care devin tot mai populare în rândul turiștilor.

În Baia de Fier, în ultimii trei ani, s-au stabilit mai multe familii venite în Gorj de la oraș. Din Craiova ori din Timișoara, familii de tineri au ridicat de la zeroi pensiuni ori au cumpărat case de vacanță în care au investit ca să atragă turiști. Au devenit antreprenori și fac turism la țară.

“S-au mutat aici datorită frumuseţii locurilor în care trăim, a oportunităţilor care există şi acum, dar şi pentru viitor. Avem, de asemenea, și localnici care s-au retras aici la pensie. Noi încercăm să dezvoltăm continuu localitatea ca să devină și mai atractivă”, a spus primarul din Baia de Fier, Dumitru Turbăceanu.

La fel e și în comuna învecinată, în Polovragi. De când au devenit stațiuni turistice de interes local, cele două comune au atras tot mai mulți investitori, nu doar turiști.

În Polovragi, de exemplu, sunt familii mutate de la sute de kilometri distanță, din Constanța. Au vândut tot ce aveau acolo și au deschis afaceri în turism la poalele munților. Au ridicat pensiuni cu forțe proprii ori cu bani europeni și încep să culeagă roadele pentru că tot mai mulți turiști caută liniștea de la țară și obiectivele unice cu care se laudă localitatea. „S-au mutat familii din București, Constanța, Craiova. Nu mai vorbesc de orașele de care suntem mai apropiați. Și în turismul investesc cel mai des. Se construiesc noi pensiuni”, a spus primarul din Polovragi, Gheorghe Epure.

Statutul de stațiune turistică de interes local le-a netezit celor două primării și calea spre dezvoltare. Pot accesa mai ușor fonduri europene ca să investească în infrastructură și să le poată oferi atât localnicilor, cât și vizitatorilor condiții de care au nevoie.

Vizualizări: 807

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: