Social

Start la înscrierea în clasa pregătitoare

Ministerul Educaţiei anunţă, joi, că încep etapele înscrierii în clasa pregătitoare, iar completarea cererilor-tip se va realiza în perioada 3-18 mai.

„Pregătirea înscrierii în clasa pregătitoare în anul şcolar 2023-2024 începe astăzi, 30 martie, cu: afişarea circumscripţiilor şcolare, a planului de şcolarizare propus şi a numărului de clase pregătitoare alocate, la fiecare unitate de învăţământ, inclusiv pe site-ul acesteia, dacă există, şi pe site-ul inspectoratului şcolar și afişarea informaţiilor care permit părinţilor să cunoască activitatea specifică clasei pregătitoare din cadrul unităţii”, a comunicat Ministerul Educaţiei.

Potrivit calendarului , în perioada 5 aprilie-26 aprilie 2023 are loc evaluarea dezvoltării copiilor care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2023 şi eliberarea recomandării pentru înscrierea în învăţământul primar pentru copiii care au frecventat grădiniţa.

Ulterior, în perioada 3 mai - 18 mai 2023 are loc completarea cererilor-tip de înscriere de către părinţi/tutori legal instituiţi/ reprezentanţi legali, online sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor.

În 31 mai 2023 are loc afişarea în unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului şcolar a candidaţilor înmatriculaţi şi a numărului de locuri rămase libere.

Etapele pentru a doua sesiune de înscriere vor începe în 5 iunie.

Potrivit Ministerului Educaţiei, copiii, care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2023, inclusiv, trebuie să fie înscrişi în clasa pregătitoare.

Toate unităţile de învăţământ au obligaţia de a oferi informaţii referitoare la procedura de înscriere a copiilor în învăţământul primar, indiferent dacă părinţii fac parte sau nu din circumscripţia respectivă.

Vizualizări: 698

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: