Social

Spitale blocate pentru Covid, deși nu mai sunt pacienți

Gorjul a avut mai puțin de 60 de cazuri noi de Covid-19 în ultimele două săptămâni. Spitalele Covid, în trecut aglomerate, sunt acum aproape goale. Directorii așteaptă să vadă când pot relua activitatea normală a spitalului, o așteptare și mai mare în acest sens fiind în rândul pacienților.

Spitalul din Novaci tratează de câteva luni pacienți Covid cu simptome medii și ușoare. Are 70 de paturi la dispoziție, dar numai trei pacienți. Au fost zile când erau mai mulți pacienți decât paturi, dar acum situația a intrat în normalitate. „Sunt convins că, într-un timp foarte scurt, vom reveni la normal cu spitalul”, a spus directorul Emil Grigore.

La spitalul din Târgu Jiu mai sunt în jur de 20 de pacienți internați. 

Numărul de pacienți Covid a scăzut și la spitalul din Târgu Cărbunești. Centrele de permanență de la Căpreni și Logrești și-au reluat activitatea, după ce timp de un an personalul medical de aici a fost transferat la Târgu Cărbunești. La Centrul de permanență de la Căpreni, miercuri, au și fost internați primii pacienți.

În judeţul Gorj s-au înregistrat 3 noi cazuri de Covid-19 de la ultima raportare, incidența fiind de 0,17 cazuri la mia de locuitori în 14 zile, iar în municipiul Târgu-Jiu aceasta ajunge la 0,20.

Potrivit datelor furnizate de Comitetul Naţional de Vaccinare, judeţul Gorj se află la jumătatea clasamentului privind rata de vaccinare - 17,11%, numărul de doze administrate ajungând la 105.713. 

Vizualizări: 1,736

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: