Social

Spectacol handbalistic stricat de arbitri

În prima etapă a returului din Liga Florilor, CSM Târgu Jiu a pierdut contra formației Gloria Bistrița, scor 18-25. Ana Cătălina Ciolan a fost cea mai bună marcatoare a formației noasstre, cu cinci reușite. 

Spectatorii aproape au umplut Sala Sporturilor din Târgu Jiu pentru a asista la partida din prima etapă a returului din Liga Florilor. Suporterii au venit pentru a urmării un spectacol handbalistic, iar atmosfera din tribune, înainte de flurierul de start, era una de sărbătoare. Toată lumea și-a dorit ca handbalistele celor două echipe să fie eroii principali ai partidei, însă cei care au atras atenția au fost cei doi arbitrii doljeni. A fost o seară în care pentru prima dată de când a apărut clubul din Târgu Jiu, publicul a avut și o altfel de reacție: ”Hoții, Hoții!” și ”Rușine, rușine să vă fie!” s-a auzit la unison în Sala Sporturilor. 

Echipa câștigătoare s-a decis, practic, în prima repriză, atunci când apărarea Bistriței a făcut diferența. Echipa noastră a început partida fără Alexandra Maria Gavrilă, care a resimțit o problemă medicală la încălzire, dar și fără extrema Andreea Chiricuță, la fel, cu probleme medicale, lucru resimțit din plin, astfel că primul gol marcat de handbalistele antrenate de Liviu Andrieș a venit abia în minutul șase, când Ira Zinatullina a găsit prima breșă în apărarea Bistriței. Scorul la pauză, 5-12, iar diferența a fost una decisivă în stabilirea echipei câștigătoare. 

În repriza secundă CSM Târgu Jiu a jucat de la egal la egal cu mult mai experimentata grupare ardeleană. Pe teren a intrat și coordonatorul Maria Gavrilă, iar acest lucru s-a resimțit în atacul grupării gorjene, dar și pe tabela de marcaj. Cum nu erau de ajuns problemele medicale, pe parcursul reprizei secunde, Liviu Andrieș le-a pierdut și pe Mirabela Coteț și Ira Zinatullina, ambele primind cartonașul roșu, după trei eliminări. S-a terminat 18-25, într-un meci în care pivotul Ana Cătălina Ciolan, cu 5 goluri, a fost cea mai bună marcatoare a CSM Târgu Jiu. 

Florentin Pera, antrenor principal Gloria Bistrița: „O victorie importantă pentru noi, se câștigă foarte greu aici și poate diferența nu e conformă cu realitatea. Cred că totuși echipa noastră a fost mai bună, am condus la o diferență liniștitoare. Probabil au fost erori, dar nu sunt eu în măsură să comentez arbitrajul. Se întâmplă să fie (n.r. – scandări) la mai multe jocuri, dar noi trebuie să fim concentrați pe ce fac echipele și să ne bucurăm de handbal. Sunt două echipe care reprezintă România în cupele europene, un lucru extraordinar pentru ambele orașe”.

Liviu Andrieș, antrenor principal CSM Târgu Jiu: “Nu pot să vorbesc despre arbitraj. Dacă s-a ajuns în toată sală să se strige astfel, înseamnă că s-a întâmplat ceva. Atât am de spus, să nu se interpreteze altceva. Am avut o evoluție slabă în prima repriză și e clar că problema noastră cea mai mare este în atac. Încercăm să lucrăm, să găsim soluții. E o perioadă destul de grea, pe care ne-am asumat-o. Pentru noi, e un lucru nemaipomenit că suntem în cupele europene, dar valoarea acestor competiții, încărcătura și deplasările foarte lungi își spun cuvântul. Mă bucur totuși că fetele nu au probleme din punct de vedere medical. Fizic suntem ok, am ținut ritmul în repriza a doua”.

 

 

Vizualizări: 434

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: