Eveniment

Șoferii protestează în benzinării. Alimentează de câțiva lei! 

Un amplu protest al șoferilor din toată țara a început zilele acestea, fiind pornit pe rețelele de socializare. Șoferii, nemulțumiți de scumpirea semnificativă a carburanților, în semn de protest, merg la pompă și alimentează de doar câțiva lei, așa cum s-a întâmplat în câteva localități mari din țară. 

Au fost și șoferi care au blocat activitatea benzinăriilor, invocând defecțiuni la mașină, lăsându-le perioade lungi de timp la pompă. 

Șoferii s-au mobilizat pe rețelele de socializare, circa 220 mii de oameni au răspuns la protest. ”E timpul să facem ceva, ieșiți în stradă, blocați pompele. Este imposibil și inadmisibil ca într-o țară ca România prețul carburantului să depășească 9 lei/litru”, a fost mesajul de la care a pornit acest demers. 

Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) solicită Guvernului României plafonarea preţurilor carburanţilor la tarife maximale după modelul statelor vecine, se menţionează într-un comunicat al organizaţiei, conform Agerpres.

”Aceasta este unica soluţie ce se poate aborda pe termen scurt pentru consumatorii persoane fizice şi juridice, până când toţi factorii instituţionali rezolvă dilema sau trilema economică ce a generat fenomenul de la pompe”, se arată în document.

Reprezentanţii FORT încurajează totodată persoanele juridice "să susţină prin toate mijloacele legale protestele ce urmează să se desfăşoare la intrarea în staţiile de alimentare din întreaga ţară". 

 

Vizualizări: 989

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: