Eveniment

Șofer condamnat cu executare

Un an și 10 luni de închisoare, cu executare, este pedeapsa primită de un bărbat din Gorj, care a condus băut. Decizia a fost luată de Judecătoria Târgu Cărbunești, pe 19 mai.

În actul de sesizare al instanței s-a reținut că, în data de 21.07.2019, în jurul orelor 03:09, bărbatul conducea pe DJ675, în oraşul Ţicleni, fără a poseda permis de conducere şi având o alcoolemie peste limita legal admisă, mai exact 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Echipajul de poliție a fost anunțat chiar de fratele celui care s-a urcat beat la volan, frate care s-a temut pentru viața acestuia.

“Instanța constată că fapta de conducere a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere prezintă un grad de pericol social ridicat, întrucât inculpatul a pus în primejdie viața, sănătatea și integritatea corporală a sa și a celorlalți participanți la trafic, prin faptul că a condus autovehiculul pe drumurile publice fără a deține dreptul de a conduce autovehicule, drept care poate fi dobândit numai după urmarea unor cursuri de specialitate și ulterior promovarea unui examen de verificare a cunoștințelor și aptitudinilor, în vederea obținerii unui permis de conducere. De asemenea, instanța reține că fapta inculpatului de conducere pe un drum public a unui autovehicul având o îmbibație alcoolică de 2,81 g‰ alcool pur în sânge (la prima recoltare de mostre biologice), prezintă o gravitate socială sporită, incriminarea acestei fapte urmărind să ofere un climat de siguranță în societate, să protejeze participații la traficul rutier, să prevină accidentele de circulație, prin protejarea valorii sociale a siguranței circulației pe drumurile publice”, se arată în documentul de la instanță.

Șoferul a recunoscut, la rândul lui, că a stat o zi întreagă prin baruri și a consumat băuturi alcoolice.

Condamnarea a fost cu executare și pentru că bărbatul mai avea din trecut o amendă penală, dar mai ales pentru că a plecat în străinătate și nu a lăsat o adresă unde să poată fi citat, îngreunând desfășurarea procesului.

 

Vizualizări: 988

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: