Eveniment

Șofer condamnat cu executare

Judecătoria Novaci a decis să aplice o pedeapsă cu executare pentru un șofer care a condus fără permis și s-a dat drept altcineva. Trei ani și șapte luni de închisoare va face bărbatul din Iași, care a încălcat legea în Gorj.

“În actul de sesizare s-a reţinut că, în data de 08.12.2019, în jurul orelor 08:00, organele de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Polovragi se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu constând în supravegherea și controlul traficului rutier pe DN67 Polovragi, împrejurare în care au oprit pentru control autoturismul marca Dacia Supernova, autovehicul care circula din direcţia Tg-Jiu și se îndrepta în direcția Rm. Vâlcea, autoturismul fiind oprit în imediata apropiere a intersecției DN67 cu DC22 Polovragi”, se arată în documentul de la instanță.

Bărbatul era în mașină cu concubina și cei doi copii. Acesta a spus că nu are actele la el și a dat numele unui prieten despre care știa că are permis. “Întrucât persoana care se afla la volanul autoturismului mai sus menţionat nu avea asupra sa actul de identitate, s-a procedat la verificarea acesteia în baza de date INTERID, conform datelor de stare civilă comunicate de conducătorul autoturismului oprit pentru control. Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat faptul că fizionomia persoanei verificate nu corespunde cu fizionomia persoanei depistate în trafic de către organele de poliție, aspect ce a fost adus la cunoștința inculpatului, cât și martorilor asistenți prezenți la fața locului. Chiar și în aceste condiții, inculpatul a susținut că el este persoana din fotografie, după care a recunoscut că şi-a declinat o identitate falsă în momentul legitimării”, menționat sursa citată.

Sentința Judecătoriei Novaci din 25 noiembrie nu este definitivă.

Vizualizări: 1,316

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: