Eveniment

Pensionară din Leurda, condamnată pentru furt

O femeie din Motru a fost condamnată la 3700 de lei amendă penală, pentru furt de energie electrică.

“Cu ocazia controlului efectuat, cu acordul inculpatei și în prezența sa, s-a constatat că la acest imobil fusese executată și era folosită o instalație electrică clandestină și improvizată pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, conectată în amonte de contorul electric, în podul casei, pe coloana fază-intrare și nul – intrare a contorului electric”, se arată în documentul de la instanță.

Femeia a declarat că în anul 2016 s-a mutat în casa părinților săi din Leurda și că nu știa despre această instalație din podul casei. Asta deși toți receptorii electrici din imobil erau conectați cu energie electrică prin folosirea de triple și prelungitoare electrice conectate la priza din spatele noptierei din sufragerie.

Dacă sentința va rămâne definitivă, femeia va avea de plătit și daune. „În baza art.397 Cod procedură penală obligă inculpata la plata sumei de 14.618,12 lei, despăgubiri civile, către partea civilă SC Distribuție Energie Oltenia SA Craiova (fostă SC CEZ Distribuție SA Craiova)”, a decis Judecătoria Motru, sentința pronunțată la finalul lunii noiembrie putând fi atacată cu apel.

 

Vizualizări: 1,515

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: