Eveniment

Șofer băut, condamnat la închisoare cu executare

Un șofer din Gorj, care a condus băut, a primit o condamnare cu executare la Curtea de Apel Craiova, în timp ce la Judecătoria Motru primise doar o amendă penală de trei mii de lei.

Bărbatul este acuzat că, pe 1 iunie 2021, a condus pe drumurile publice din Glogova autoturismul marca Dacia 1310, având o concentraţie de alcool de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Acesta a motivat că voia să verifice starea unor stupi ce îi deţine pe raza acestei comune, deși băuse 150 ml de țuică. În timp ce conducea autoturismul pe DJ 671B pe raza satului Cămuieşti, a fost oprit în trafic de către un echipaj de poliţie. “Întrucât inculpatul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest marca Drager, la ora 18.01, rezultând o valoare de 0,64 MG/L alcool pur în aerul expirat. Ulterior s-a procedat la conducerea acestuia la Spitalul Orăşenesc Motru, pentru recoltarea mostrelor biologice de sânge, fapt realizat la orele 18,30, respectiv, 19,30. Buletinul de analiză toxicologică alcoolemie a relevat cantităţile de 1,95 g %o şi 1,56 g %o alcool pur în sânge la cele două probe recoltate de la inculpat”, se arată în documentul de la instanță.

Sentința Curții de Apel din 21 octombrie este definitivă. Judecătorul a motivat condamnarea cu executare prin faptul că bărbatul era recidivist, având în trecut o pedeapsă de 18 ani, pentru o faptă gravă, comisă cu intenție.

 

 

Vizualizări: 4,665

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: