Actualitate

Societăți mixte cu CE Oltenia acționar minoritar? Reacția sindicatelor!

Planul de distrugere a Complexului Energetic Oltenia prinde contur și ar putea fi desăvârșit în acest an. 1 iulie este data la care pleacă primii 700 de concediați colectiv, este data la care se închid primele două grupuri pe cărbune, este data până la care ar trebui să fie finalizată nouă variantă a planului de restructurare, dar și data la care acționarii discută posibilitatea constituirii de societăți mixte între CE Oltenia și alte companii.

Este o secretomanie totală în jurul subiectului, nici măcar liderii sindicali nu știu despre ce este vorba. Pe surse se aude că vor fi făcute societăți mixte, cu CE Oltenia acționar minoritar, prin intermediul cărora să fie accesați banii pentru construirea noilor grupuri pe gaze, dar și a parcurilor fotovoltaice. 

Practic, ar fi o formă în care investitorii privați să pună mâna pe terenurile și infrastructura CE Oltenia.

Federația Națională Mine Energie a cerut miercuri administrației companiei să comunice date despre noul plan de restructurare, dar și despre aceste societăți mixte. 

„Aprobarea oportunității înființării SPVs/ societăți mixte și a declanșării procedurilor necesare în vederea pregătirii documentațiilor aferente care să susțină fezabilitatea asocierii”, acesta este punctul inclus pe ordinea de zi suplimentară a ședinței AGA din 1 iulie, care a stârnit panică printre liderii sindicali.

Vizualizări: 2,266

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: