Politică

Șocant: Viermii de făină vor fi utilizaţi ca aliment nou. UE, lider în domeniul start-up-urilor ce se ocupă cu creșterea insectelor

Statele membre ale UE au aprobat o propunere ce vizează utilizarea viermilor de făină galbeni uscați ca aliment nou. Comisia Europeană a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook.

„Cum se pot consuma?

– ca gustare, sub formă de insecte uscate întregi;

– ca ingredient al unor produse alimentare, de exemplu sub formă de pudră în produse proteice, biscuiți sau produse pe bază de aluat.

Această primă autorizare de introducere a insectelor pe piața UE ca alimente noi are loc în urma unei evaluări științifice riguroase efectuate de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară” se arată în informarea Comisiei Europene.

Reprezentanții Comisiei prezintă şi un ghid de utilizare.

Ermolaos Ververis, de la Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară, a precizat că acest tip de viermi galbeni a fost propus pentru folosirea ca ingredient pentru biscuiți, paste sau feluri de mâncare pe bază de legume, chiar și batoane de energie. Comisia Europeană a informat că există interes pentru consumul unui astfel de tip de hrană inovatoare.

Europa este lider în domeniul start-up-urilor care se ocupă cu creșterea insectelor după ce le-a inclus pe lista alimentelor sustenabile. Autoritățile europene au alocat fonduri pentru cercetare și facilități de producție, iar blocul comunitar permite deja folosirea insectelor pentru hrana peștilor, câinilor și pisicilor.

Aproximativ 2.000 de specii de insecte sunt folosite pe post de hrană pe glob. Mulți consumatori europeni nu privesc cu ochi buni acest tip de hrană. Să nu mai vorbim de români.

Vizualizări: 1,203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: