Actualitate

Șoc! Protestatarii din Piața Prefecturii, promovați de Greenpeace - VIDEO

Manu Tomescu, Nicu Bunoaica și alți câțiva protestatari din Piața Prefecturii sunt capete de afiș într-un film promovat de Greenpeace. Iată cum interesul unora de a ieși la pensie mai devreme se intersectează cu interesul celor care doresc închiderea grabnică a carierelor miniere și a termocentralelor pe cărbune. 

Să nu credeți că este ceva întâmplător pe lumea asta. Greenpeace folosește o strategie de dezbinare, banală de altfel, însă dacă nu apare o reacție/ dezicere a celor implicați, riscăm să aibă efecte!! Spun încă o dată, oamenii au dreptate să ceară pensionarea mai devreme, pentru că sunt bolvani după atâția ani munciți în condiții grele. Dar este bine să știe că cei care îi susțin în demersul lor nu o fac pentru ei, ci pentru că vor închiderea Complexului Energetic Oltenia. 

USR a preluat și manipulat lupta oamenilor pentru drepturile lor doar pentru a da o lovitură mortală acestei companii și mi-e teamă că asta se va întâmpla mult mai repede decât s-a crezut. 

Greenpeace este printre cei care au început această luptă, prin blocarea carierelor miniere. O luptă pe care o continuă acum, prin presiunile făcute la Comisia Europeană pentru respingerea planului de restructurare a CE Oltenia.

Era însă nevoie să fie anulată orice opoziție din partea oamenilor din Gorj, a salariaților în principal. Și au reușit asta folosindu-se de dorința oamenilor de a se pensiona mai devreme. Asta doare și doare tare! Pentru securizarea CEO nu au existat reacții, atât ONG-urile cât și grupurile de interese din jurul lor au defilat, folosind o strategie foarte bine pusă la punct și acționând militarizat. Refuz să cred că suntem atât de naivi (să nu zic proști). 

Oameni buni, este absolut inutil accesul la informație dacã aceasta nu este analizată, pusă în balanțã cu informațiile contrare, filtrată, etc.

Există riscul să realizăm că toate cunoștințele sunt inutile!!!! Avem obligația de a analiza substratul și interesele. Vedeți atitudinea Dnei Prună de la USR nu mai departe de anul trecut și vedeți acum cum așteaptă să-i plângeți în poală. Fals! 

Toate interesele lor se vor vedea după ce legea trece de parlament (dacă trece). Atunci este momentul zero în opinia mea. Dacă plata contribuțiilor este lăsată în sarcina complexului... suntem terminați. Trădarea a fost dusă la cote maxime. 

Dacă guvernul găsește soluții care să exonereze de aceste plăți complexul... este maximum din binele ce-l puteam obține. Despre asta discutăm, dragi mineri. Despre o manipulare crasă la care sunteți supuși în mod direct. Ticăloșii încearcă să facă din voi carne de tun și să fiți direct responsabili de eventualele urmări tragice ale CEO. Nimic mai jegos și mai ordinar!

Vizualizări: 4,828

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: