Actualitate

Sindicatele din minerit cer spor de 200% de sărbători

Salarii mai mari, fond de promovare și spor de 200% pentru cine lucrează de sărbători. E lista cu solicitările sindicatelor din Complexul Energetic Oltenia ce vor fi dezbătute în următoarea comisie mixtă dintre sindicate și administrație.

 

Pe 1 martie, vor fi reluate negocierile pentru noul contract de muncă. Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, spune că are lista de cerințe pregătită: „Creșteri salariale, fond de promovare și pentru colegii care lucrează de sărbătorile legale, de Paște, Crăciun, Revelion, sporul să fie de 200%”.

 

Și nu este tot. Liderii de sindicat spun că vor să discute chiar și cu Guvernul, cu ministrul Energiei, să fie conturate plăți compensatorii pentru minerii și energeticienii care își vor pierde locurile de muncă odată cu restructurarea companiei energetice.

 

Se întâmplă peste tot în Europa, concluzionează Căldărușe: „Ne dorim un venit de completare pe patru ani de zile. Valoarea să fie egală cu valoarea salariului mediu net pe economie în fiecare an, deci suma să fie reactualizată în fiecare an, și plăți compensatorii. Există această posibilitate inclusiv prin fondul de tranziție energetică și alte fonduri care sunt alocate la nivel european. Nu suntem unicat”.

Vizualizări: 1,131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: