Actualitate

ITM Gorj a dat amenzi la Jilț

Inspectorii de muncă au făcut verificări la Cariera Jilţ Sud, unde doi muncitori au fost filmaţi în timp ce scoteau cărbune de sub banda transportoare în funcţiune. Minerii au vrut să arate condiţiile în care lucrează şi cât de greu e să trimiţi o „roabă de cărbune” către termocentrală.

 

ITM a depistat nereguli în ce priveşte sănătatea şi securitatea în muncă şi a dat patru amenzi în valoare de 15 mii de lei. A trasat, de asemenea, şi patru măsuri care să se aplice de urgenţă.

 

George Romanescu, inspectoruil şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, a subliniat că măsurile dispuse au caracter permanent: „Subliniem faptul că măsurile trasate de către inspectorii de muncă nu au un caracter limitativ, iar persoanelor cu atribuții în organizarea și conducerea procesului de muncă le revine obligația de a lua toate măsurile pe care le consideră necesare, în conformitate cu prevederile legale, în vederea eliminării riscurilor de accidentare și/sau de îmbolnăvire profesională în ceea ce privește toate activitățile de lucru desfășurate”.

Vizualizări: 1,948

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: