Actualitate

Ciurel a dat în judecată Complexul Energetic Oltenia

Actualul director al Sucursalei Electrocentrale Rovinari, Laurențiu Ciurel, a acționat în judecată compania energetică pentru care își desfășoară activitatea. Decizia fostului președinte al Directoratului CE Oltenia a venit la puțin timp după ce a fost reîncadrat în funcția de conducere.

Acțiunea lui Ciurel a fost înregistrată pe rolul Tribunalului Gorj în data de 6 februarie și are ca obiect pretenții, însă magistrații nu au acordat încă primul termen în acest dosar. Cel mai probabil, Ciurel a acționat în judecată compania energetică pentru recuperarea drepturilor financiare pentru perioada în care nu a ocupat funcția de conducere, după ce a fost trimis în judecată în celebrul dosar Turceni – Rovinari. Achitarea acestuia în dosar a obligat CE Oltenia să-l încadreze pe Ciurel în funcția pe care o deținea anterior.

Fostul șef al producătorului de energie de la Gorj a anunțat imediat după acel verdict că CEO se află cu un picior în ”groapă”. „Eu am spus și acum câțiva ani, CEO pe care îl cunoșteam nu mai există. Nu mai există de 3-4 ani. Complexul Energetic Oltenia era cel care asigura salarii, prin impozitele pe care le plătea, la zeci de mii, poate sute de mii de oameni! Era o firmă privată a statului român care nu lua bani de la stat, ci dădea bani statului. Acest complex pe care îl avem astăzi, trăiește din ajutoare de stat pe care le-a luat fără să aibă nevoie de ele. Știu ce spun! A luat acei bani pentru a se putea semna un Plan de Restructurare și închidere și de dependență a energiei românești din exterior”, spunea Ciurel.

Vizualizări: 1,258

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: