Politică

Sindicalist: Numai tâmpenii spun și liderii sindicali, și Burduja

Crede că sindicaliștii și ministrul Energiei vor să îmbete minerii cu apă rece. Degeaba le dau speranțe că nu vor pune cruce mineritului prea curând, dar închiderea merge conform planului. Sindicalistul Constantin Crețan crede că nu se va schimba nimic nici după alegerile europarlamentare. Dimpotrivă.

 

Crețan nici nu crede vreo vorbă din discursul ministrului Sebastian Burduja, de la Energie. A rămas pe dinafară la București, unde i s-au dat speranțe că va fi susținut pentru a candida la Primăria Capitalei, apoi a fost mazilit, dar i s-a propus să se ocupe el de campania electorală.

 

„El e în campanie electorală. Programul care s-a făcut pentru distrugerea mineritului e clar. Nu se va schimba nimic nici după alegerile europarlamentare. E foarte grav că nu au reușit să pună nimic în locul cărbunelui. Burduja visează termocentrale pe gaze și grupuri nucleare”, a spus sindicalistul Constantin Crețan.

 

Liderul de sindicat a mai punctat că odată trecut în rezervă, e aproape imposibil ca un grup pe cărbune să mai aibă viață lungă ori să mai fie repornit mai ales dacă ținem cont că se închid cariere și, evident, dispare cărbunele. Și, surpriză, nu s-a pus nimic în loc. Nici parcurile fotovoltaice nu s-au făcut deși din acest an ar fi trebuit să producă deja curent. Și nici grupul pe gaze nu s-a făcut. Nimic care să fie pus în locul cărbunelui.

 

„Numai tâmpenii spun și liderii sindicali, și Burduja. Capacități care să stea în rezervă e imposibil. Nu poți să ții o carieră în funcțiune, nu poți să ții un grup în stare de funcționare cât e în rezervă. Au impus să se închidă carierele și sunt prinse într-un grafic. De unde să ia cărbune dacă închid carierele? De unde plătesc salariații? Habar n-au ce vorbesc! N-au pus absolut nimic în loc. Nici fotovoltaice, nici grupuri pe gaze”, a mai declarat Constantin Crețan, la Radio Infinit.

Vizualizări: 1,052

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: