Social

Înalte fețe bisericești din Europa, la Tismana

Biserica Mănăstirii gorjene „Buna Vestire” și „Acoperământul Maicii Domnului”, din Tismana, zona Poiana Frumoasă a fost sfințită duminică. Așezământul, aflat în jurisdicția Mitropoliei Olteniei, are statutul de metoc al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale.

Slujba de sfințire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Mitropoliții Irineu al Olteniei și Iosif al Europei Occidentale și Meridionale împreună cu Episcopii Nicodim al Severinului și Strehaiei și Timotei al Spaniei și Portugaliei, dar și cu noul episcop vicar al Arhiepiscopiei Europei Occidentale, Preasfințitul Părinte Nectarie de Bretania.

Edificarea bisericii și a întregului ansamblu de clădiri ale mănăstirii s-au făcut cu sprijinul mai multor ctitori din țară și din Diaspora pentru a susține taberele de vară organizate la Tismana pentru copiii români din Occident.

În cadrul evenimentului, ctitorii mănăstirii au fost evidențiați. Maica stareță Filoteia Morenciu a fost ridicată de Mitropolia Olteniei la rangul de stavroforă. Totodată, Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale a acordat „Crucea Mitropolitană” monahiilor Antonia Popescu, stareța Mănăstirii Tismana și Antonia Peleanu, stareța Mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului” din Elveția, dar și slujitorului Mănăstirii din Elveția, Ierom. Andrei, precum și parohului din satul gorjean Strâmtu, pr. Ovidiu Dumitru Popescu.

Continuarea, aici.

Vizualizări: 2,580

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: