Actualitate

Sindicalist din CEO: E haos! Nu trebuie să ne închidă cineva, că ne închidem singuri

Paradox în carierele și termocentralele din Complexul Energetic Oltenia.

În timp ce în unele perimetre se lucrează la foc continuu și e deficit de personal, în alte zone mai mult se cheltuiește decât se produce. Situația e făcută publică de sindicalistul Nelu Roșca. El atrage atenția administrației că trebuie făcută o reorganizare a salariaților în zonele unde există producție.

 

Nelu Roșca a vorbit într-o emisiune la Radio Infinit despre nevoia ca unii salariați să fie relocați spre perimetre unde e nevoie mai acută de personal. Unde au plecat mulți pensionari, s-a plombat cu câțiva salariați pe perioadă determinată, dar problema nu a fost rezolvată, atrage atenția Roșca: “Avem un procent mare cu salariați angajați pe perioadă determinată. Vorbim de o relocare din perimetrele care nu au rezerve ori nu pot exploata rezerva. Mențin acești salariați pentru că au plecat la pensie mulți. Au plecat de pe toate palierele. Ei au plombat pe anumite zone, dar cu determinați care nu au stabilitate”.

 

E haos în companie când vine vorba de resursa umană, e de părere Nelu Roșca. Și a explicat de ce: „După ce a plecat un număr impresionant de angajați, reașezi structural această companie ca să duci oamenii unde ai nevoie, să nu lucrezi sub incidența legii securității în muncă. E un haos al resursei umane și al programului de lucru. Cum să lucrezi șapte zile pe săptămână când de luni până vineri nu produci nimic? Mai vii și în weekend ca să ce?” .

 

Roșca le sugerează directorilor din companie să-și asume reorganizarea salariaților astfel încât activitatea să fie mai profitabilă. „În alte zone unde există producție chiar forțată e deficit de personal. Trebuie să lucrezi șapte zile din șapte, dar faci artificii nesănătoase. De dragul de a fi director, să încasezi un salariu mare, să nu-ți asumi luarea unor decizii ca să menții sănătoasă activitatea asta e catastrofal. Nu va lua nimeni din afară să ia decizia închiderii acestei activități, că o luăm noi singuri prin lipsa de implicare”, a mai punctat Nelu Roșca la Radio Infinit.

Vizualizări: 1,800

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: