Diaspora

Novak Djokovic, învins, dar învingător

Viza lui Novak Djokovic a fost anulată, duminică dimineaţă, de către tribunalul federal din Melbourne, astfel că liderul ATP trebuie să părăsească Australia în următoarele ore.

Novak Djokovic pierde procesul în instanţă. Sârbul va fi obligat să părăsească Australia, după ce trei judecători ai Curţii Federale au dat dreptate guvernului în decizia de a-i anula viza. Decizia a fost luată în unanimitate.  

Instanţa a permis ca ordinele să fie transmise în direct şi, în mod neobişnuit, a permis, de asemenea, presei "să transmită în direct această emisiune şi să o înregistreze în scopul unei relatări corecte şi precise".  

Avocaţii sportivului susţin că decizia de a anula viza este invalidă, fiind ilogică, iraţională sau nerezonabilă. La rândul său, apărătorul ministrului Imigraţiei spune că motivele invocate de apărătorii lui Djokovic nu stau în picioare.

Interesant este că motivul principal al expulzării este că Novak ar fi "un individ nevaccinat influent". Nu a contat că este cel mai bun tenisman din lume, nici că este perfect sănătos, că nu este purtător de coronavirus. A contat doar că nu acceptă niște reguli greșite, impuse politic. Mai mult, a găsit căi să respecte regulile aberante fără să își încalce principiile, dar a fost condamnat pentru principiile pe care le are.

Vizualizări: 2,490

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: