Eveniment

Și-a condus prietenul acasă cu mașina, deși băuse. Ce a urmat! 

Un tânăr din comuna gorjeană Bălești a fost condamnat la o pedeapsă de 1 an de închisoare, cu suspendare, după ce a fost prins beat la volanul unei mașini. 

Fapta a avut loc în luna aprilie 2021. Tânărul, care lucrează ca șef de tură la o firmă producătoare de fructe de pădure din Anglia, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un Volkswagen pe strada Barajelor din Târgu Jiu, având o concentraţie de alcool în sânge peste limita legală, respectiv 1,82 g ‰.

La termenul de judecată din data de 3 mai, acesta a recunoscut fapta reţinută în sarcina sa. ”A recunoscut comiterea faptei, menţionând că, în seara zilei de 04.04.2021, în intervalul orar 20:00-22:00, aflându-se la locuinţa sa, (…) a consumat 1500 ml bere cu alcool, marca Timişoreana, fără aport alimentar. Deşi a realizat că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, în jurul orei 22.10, s-a urcat la volanul autoturismului descris mai sus, pentru a transporta un prieten la domiciliul acestuia din urmă”, se arată în hotărârea Judecătoriei Târgu Jiu.

La stabilirea pedepsei, magistrații au ținut cont de atitudinea sinceră şi cooperantă a acestuia în cursul procesului penal și de faptul că nu figurează cu antecedente penale, are un loc de muncă și este bine văzut în societate. Avocatul său ceruse amânarea pedepsei. ”Instanţa apreciază că aplicarea unei pedepse cu închisoarea este necesară în scopul prevenirii săvârşirii de noi infracţiuni și pentru a-l face pe inculpat să conştientizeze consecinţele faptei sale, apte să antreneze urmări grave pentru ceilalţi participanţi la trafic, cât și pentru sine, astfel că va respinge susţinerile apărătorului inculpatului, în sensul de a se dispune amânarea aplicării pedepsei amenzii penale, motivat de faptul că inculpatul lucrează în Anglia”, se mai arată în document.

Magistrații Judecătoriei Târgu Jiu au dispus însă suspendarea aplicării pedepsei cu închisoarea și au stabilit un termen de supraveghere de 2 ani, pe durata căruia șoferul imprudent a fost obligat să presteze muncă în folosul comunităţii în cadrul primăriei comunei Băleşti sau a școlii gimnaziale din localitate pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare. În plus, va trebui să plătească și 1000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. 

Hotărârea pronunțată în 9 septembrie de Judecătoria Târgu Jiu poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Vizualizări: 958

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: