Social

Sezonul conservelor de legume. Piețele, luate cu asalt!

Mai mult de jumătate din români pregătesc conserve pentru iarnă. Piețele sunt luate cu asalt de cei care vor să facă zacuscă, bulion, zarzavat, murături sau dulcețuri.

Conform unui studiu realizat online de un site culinar, printre cele mai populare conserve pregătite de români se numără castraveţii muraţi, preferaţi de peste 90% dintre aceştia, dar şi zacusca (79%) şi gogoşarii în oţet (74%), în timp ce ciupercile conservate şi pepenele murat sunt preparatele cel mai puţin întâlnite în cămările româneşti.

Pentru cei care fac cumpărăturile online, vă punem spune că găsiți vinete de la 2,5 la 4 lei/kg, roșii la același preț, ardei capia de la 5 lei în sus, în funcție de cantitate, ardei gras de la 3,5 lei. În piață prețurile sunt mai mari, dar depinde și de talentul de negociator al fiecăruia.

Vă dăm și o rețetă de zacustă, poate vă ajută.

Ingrediente: 10 vinete, 20 ardei, 30 gogosari, 1 kg. ceapa alba, 1 l suc de rosii, 1 l ulei, 3 linguri sare dura, 5 foi dafin, 1 lingurita boabe de piper.

Mod de preparare: Vinetele, ardeii și gogoșarii trebuie copți, curățati și tocați mărunt.

Curățăm ceapa, o tocăm mărunt și o călim în ulei. Adăugăm legumele tocate (vinete, ardei și gogoșari), apoi sucul de roșii și sarea. Punem la fiert. Amestecăm cu grijă pentru a nu se arde. Timp de fierbere 90 - 120 minute. Spre final vom adauga foile de dafin si piperul.

Pentru a ne pregati de ambalare, spălăm borcanele si le băgăm in cuptorul incins pana devin foarte fierbinti. Punem zacusca în borcane, cât timp acestea sunt fierbinti.

Borcanele se închid ermetic și se pun înapoi în cuptorul fierbinte, dar cu focul stins și se lasă acolo până se răcesc.

Vizualizări: 498

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: