Actualitate

„Sezonierii” din minerit așteaptă să le fie prelungite contractele. CEO nu le dă nicio veste!

Aproximativ două mii de salariați ai Complexului Energetic Oltenia așteaptă să le fie prelungite contractele de muncă. Luna viitoare, le vor expira actualele contracte și nimeni din companie nu le spune nimic oamenilor care sunt tratați, spun sindicaliști, ca niște „sezonieri”.

 

Încă de când au fost angajați, contractele lor au fost prelungite din șase în șase ani. Așa că nu e de mirare că oamenii se întreabă dacă și de această dată vor avea contracte tot pe șase luni sau pe o perioadă nedeterminată așa cum li s-a transmis. 

 

Nevoie de forță de muncă există mai ales dacă luăm în calcul valul de pensionări din ultima perioadă. Până acum, celor 1.800 de oameni nu le-a spus niciun șef din companie absolut nimic și nu știu ce se va întâmpla cu ei de la 1 iulie.

 

“Oamenii așteaptă să le fie prelungite contractele și să le fie făcute pe perioadă nedeterminată așa cum li s-a promis când au fost angajați. Vedem în luna iunie, e ultima lună de contract pentru ei și probabil atunci vor afla mai multe. Mulți sunt copii ai salariaților sau alte rude ale salariaților care au lucrat în CEO. Au fost convinși să vină de la terți, prestatori, din străinătate. Auvenit cu speranța că vor avea condiții de muncă la fel ca și colegii lor. S-a creat acest precedent și au fost aduși ca sezonieri pentru că nu s-a mai întâmplat niciodată asta în CEO”, a declarat sindicalistul Manu Tomescu.

Vizualizări: 813

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: