Actualitate

Târgu Jiu - "Suntem în primele trei municipii pe țară!"

Suntem în primele trei municipii pe țară! O spune primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, referindu-se la investițiile făcute în privința transportului în comun. Mai mult, edilul are în plan să transforme o bandă de pe marile bulevarde în bandă verde pe care să circule doar autobuzele, mașinile de intervenție, dar și bicicletele sau trotinetele în încercarea de a încuraja târgujienii să folosească mai mult mijloacele nepoluante în deplasarea la serviciu. 

 

50 de milioane de euro, în mare parte fonduri europene, investește municipalitatea doar în sistemul de transport public în comun. „Avem 50 de milioane de euro alocați pentru sistemul de transport în comun din Târgu Jiu. Nici măcar contracandidații mei nu s-au plâns de sistemul de transport în comun. Suntem în primele trei municipii din țară ca și valoare a investițiilor raportat la numărul de locuitori. Avem 35 de troleibuze care circulă”, a spus primarul Marcel Romanescu. 

În curând, o bandă de pe marile bulevarde va fi folosită exclusiv de mijloacele de transport în comună. Va fi vopsită cu verde și, adaugă edilul, ar putea fi folosită și de bicicliști.

 

„Luăm în calcul ca acea bandă de lângă trotuar care va fi dedicată doar transportului în comun să fie acceptată și pentru bicicliști. De la Preajba, Artego până la 9 mai, pe marile bulevarde avem două benzi pe sens. E timp ca pe acea bandă ca pe lângă mijloacele de transport în comun și mașinile de intervenție, să fie folosită și de biciclete sau trotinete, mijloace de transport nepopulante. Va fi marcată cu verde și aceasta va rămâne doar pentru transportul în comun”, a mai declarat Marcel Romanescu la Radio Infinit.

 

Vizualizări: 2,452

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: