Politică

Șeful decarbonizării, numit la CE Oltenia

Secretarul de stat din Ministerul Energiei, Pavel-Casian Nițulescu, a prins un post pe patru ani în consiliul de supraveghere de la CE Oltenia. 

Nițulescu este cel care, în calitate de preşedintele al Grupului de lucru pentru coordonarea și monitorizarea realizării activităților din cadrul procesului de decarbonizare, trebuie să se asigure că sunt închise la timp capacitățile pe cărbune. 

“Grupul de lucru are drept scop coordonarea măsurilor stabilite de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 108/2022, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 334/2022, pentru eliminarea etapizată din mixul energetic a producției de energie electrică pe bază de lignit și huilă, termenele pentru închiderea și conservarea grupurilor energetice cu funcționare pe lignit și huilă și monitorizarea realizării activităților stabilite în cadrul procesului de decarbonizare”, a arătat Ministerul Energiei într-un comunicat emis în decembrie anul trecut, când a fost constituit grupul.

Numirea lui Nițulescu este încă o dovadă că vorbele politicienilor nu au nicio legătură cu faptele. Și că, la nivel de guvern, nu se dorește continuarea activității termocentralelor pe cărbune.

actualizare: Mandatele celor șapte persoane numite în CS vor începe în data de 21 august 2023. ”Prin Hotărârea Adunării Generale Ordinare a Acționarilor din data de 17 august 2023 au fost numiți cei 7 membri ai Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia, cu durata mandatului de 4 ani, începând cu data de 21.08.2023, conform prevederilor OUG nr.109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice cu modificările și completările ulterioare. Componența Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia, începând cu data 21.08.2023 este: Marcoci Alexandru, Marinescu Constantin-Adrian, Nițulescu Pavel-Casian, Popescu Luminița-Georgeta, Eftenoiu Mădălin-Cornel, Georgescu Petre– Mădălin și Tanasiev Vladimir” au transmis reprezentanții Complexului Energetic Oltenia.

Vizualizări: 1,937

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: