Politică

PNL trece de la "bolidă" la "cotigă" 

Politica făcută de prea puținii politicieni speculanți se aseamănă pe alocuri cu un joc de șah. Ceea ce a făcut PSD-ul în ultima perioadă la Gorj nu numai că le-a dat mat celor de la PNL, dar le-au luat și toate piesele, ca apoi să le dea și cu tabla în cap! 

Asta s-a întâmplat ieri, când tot nucleul dur al PNL Târgu Jiu a trecut la PSD. 

Numirea lui Adrian Dăianu în funcția de vicepreședinte al organizației PSD Târgu Jiu și faptul că a fost urmat de 300 de membri activi ai organizației locale PNL confirmă titlul de mai sus. Da, PNL Târgu Jiu a trecut de la bolid la cotigă! Bine, asta nu-i îngrijorează pe liberali fiindcă încap liniștiți cu toții în ea. 


Haideți să analizăm și câteva pasaje din comunicatul pesediștilor:
"Echipa Organizației Municipale a Partidului Social Democrat devine mai puternică, odată cu înscrierea celor aproape 300 de membri noi, împreună cu întreaga conducere a fostei organizații municipale a PNL." 

Pe lângă faptul că din întreaga conducere lipsesc primarul și consilierii locali, care nu pot pleca fiind țintuiți de mandatele în desfășurare, PSD-ul și-a asumat o reconstrucție organizatorică, importând tot caimacul de la PNL. La prima vedere totul pare simplu, însă chimia dintre noii veniți și vechii pesediști nu va fi deloc ușoară. PSD-ul nu duce lipsă de resursă umană, iar mutarea asta se presupune că vine la pachet și cu o purificare a întregii organizații. Se pare că liderii partidului încearcă o debarcare a scamiștilor și a sinecuriștilor, care nu mai fac obiectul politicii actuale. Rămâne de văzut cum și în ce timpi reușesc asta. 

Mai redăm un citat:

"Practic, este vorba despre un pas făcut în bloc de oameni care nu se mai identifică cu noua abordare a liberalilor gorjeni și au ales o echipă a cărei preocupare principală o reprezintă dezvoltarea Municipiului Târgu-Jiu și, implicit, a județului Gorj" se mai arată în comunicat. 

Adevărat, nu se mai identificau cu noua abordare dictatorială a liberalilor, fiindcă țintea doar interese de grup. Asta denotă că nu sunt lipsiți de identitate, dar și că sunt incontrolabili! Simplificat, niciodată nu o să vezi unul ca Adrian Dăianu că răspunde la comenzi necurate sau că-l convertește cineva! Pesediștii cunosc aceste detalii, iar faptul că au cuplat la un proiect comun denotă că și-au pregătit și asumat o nouă strategie. Sunt conștienți că o plusvaloare rămâne un fapt determinant în cadrul unei reconstrucții. Rămâne de văzut ce și cum... 

Vizualizări: 3,675

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: