La modă

Secţia de Radioterapie Craiova, dotări de ultimă generaţie. Aparatul de brahiterapie este singurul din Oltenia

Secţia de Radioterapie a Spitalului de Urgență Craiova dispune nu doar de medici profesionişti, ci şi de aparatură modernă. Cele două acceleratoare liniare de ultimă generaţie, computerul tomograf (simulator radioterapie), plus instalaţia de brahiterapie HDR, singura din regiunea Oltenia, aşază Secţia de Radioterapie alături de institutele oncologice din ţară.

„Acceleratorul liniar Clinac este singurul din Oltenia care funcţionează în regim dual, adică în regim de electroni şi fotoni cu două energii. Acesta permite efectuarea unei tehnici de iradiere conformaţională 3D, fiind dotat cu un sistem care permite mularea după geometria tumorală, fiind astfel protejate ţesuturile adiacente sănătoase, cu minimalizarea toxicităţilor acute şi tardive postiradiere. Ca atare, se poate utiliza în tratamentul oricărei localizări tumorale, indiferent de profunzimea localizării, precum şi în cazul pacienţilor supraponderali, în care discutăm de profunzimi mari în care trebuie atinsă doza maximă. Fiind vorba de o specialitate de înaltă performanţă şi un tratament cu radiaţii ionizante, precizia tratamentului este elementul cheie“, explică dr. Anda Crișan.

La radioterapia SCJU Craiova nu există liste de aşteptare, tratamentul putând fi iniţiat în maxim o săptămână din momentul consultaţiei. 

În ziua prezentării la consultaţie se efectuează scanarea CT absolut obligatorie pentru precizia tratamentului radioterapeutic şi efectuarea unei iradieri ghidate şi a unui tratament ţintit conform standardelor de calitate. 

De asemenea, pacienţii vor beneficia şi de condiţii moderne de cazare, secţia urmând să fie dotată cu 35 de paturi, printr-o investiţie a Consiliului Judeţean Dolj.

 

Vizualizări: 959

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din La modă:

Citește și: