Ultima oră

Trei tineri uciși de un șofer fără experiență

Şoferul din Alba care a provocat accidentul de pe DN 1, la ieşirea din Sântimbru, duminică dimineaţa, în care şi-au pierdut viaţa trei tineri, deţinea permis de conducere de 9 luni.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba au precizat că şoferul de 19 ani implicat în accident avea permis de conducere din decembrie anul trecut.

Potrivit IPJ Alba, duminică, în jurul orei 3,30, un tânăr de 19 ani, din Oiejdea, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 1, la ieşirea din localitatea Sântimbru, în apropierea unei staţii de alimentare cu carburant, ar fi surprins şi accidentat un grup de 6 persoane, care se deplasa pe marginea părţii carosabile.

În urma accidentului, trei persoane, în vârstă de 17, 18, respectiv 25 de ani, au decedat.

"În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma testării conducătorului auto cu aparatul drugtest, a rezultat că tânărul nu se afla sub influenţa substanţelor cu efect psihoactiv", se menţionează într-un comunicat al IPJ.

Accidentul s-a produs la circa 100 de metri distanţă de Sântimbru Fabrică, unde domiciliau victimele.

Potrivit rudelor, tinerii se întorseseră de la un club din Alba Iulia, iar apoi au vrut să îşi mai cumpere câte ceva de la o benzinărie din apropiere. Pe traseu, însă, au fost loviţi în plin de maşină, trupurile acestora, care mai erau duminică dimineaţa pe carosabil, fiind răspândite pe o distanţă de câteva zeci de metri.

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, la ajungerea forţelor de intervenţie la locul solicitării, trei dintre victime prezentau leziuni incompatibile cu viaţa.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea tuturor cauzelor care au dus la producerea acestui eveniment.

Vizualizări: 1,228

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: