Actualitate

Se majorează salariile militarilor și polițiștilor

Guvernul va aproba mărirea salariilor militarilor și polițiștilor dar și ale polițiștilor din penitenciare urmând ca acestea sp fie actualizate cu evoluția salariului minim brut pe țară.

Pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a guvernului se află un proiect de hotărâre de actualizare a salariilor militarilor și polițiștilor.  „Cuantumul soldei de grad/salariului gradului profesional deţinut de personalul militar, poliţiştii şi poliţiştii de penitenciare se actualizează proporţional cu evoluţia salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată aprobat prin hotărâre a Guvernului”, arată proiectul de hotărâre înscris pe agenda şedinţei de miercuri a Guvernului.

Guvernul are în discuţie şi trei proiecte de ordonanţe şi anume cel pentru aprobarea plăţii cotizaţiei financiare anuale în vederea participării Poliţiei Române, prin intermediul Poliţiei Rutiere, la Reţeaua Europeană a Poliţiilor Rutiere - ROADPOL, precum şi pentru modificarea anexei nr. 1 la Ordonanţa Guvernului nr. 41/1994 privind autorizarea plăţii cotizaţiilor la organizaţiile internaţionale interguvernamentale la care România este parte.

Un alt proiect de ordonanţă înscris pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri de la Palatul Victoria este modificarea art. 4(2) din Ordonanţa Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi securitate naţională şi ale persoanelor private de libertate. Guvernul va discuta şi aproba şi proiectul de ordonanţă privind instituirea unor măsuri de sprijin suportate parţial din fonduri europene aferente politicii de coeziune 2014-2020, categoriilor de persoane vulnerabile pentru compensarea preţului la energie.

Vizualizări: 722

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: