Social

Se înlocuiesc staţiile de troleibuz din Târgu Jiu 

Stațiile vechi de troleibuz au fost deja demontate și vor fi înlocuite cu unele noi, în cadrul proiectului de modernizare a transportului public în comun din Municipiul Târgu Jiu.

Municipiul Târgu Jiu este în șantier pentru că se lucrează la liniile de troleibuz, dar și la stațiile acestora, care sunt modernizate. 

Trei mari proiecte de modernizare a transportului în comun sunt implementate la Târgu Jiu, iar pentru acest lucru au fost îndepărtate stațiile de troleibuz și s-au pregătit amplasamentele pentru cele noi. 

Primarul Marcel Romanescu a anunțat că primul proiect este deja finalizat, acesta fiind în valoare de 12 milioane de euro, pentru achiziționarea a 20 de mijloace de transport în comun electrice care deja circulă pe străzile din municipiu.

Al doilea proiect, în valoare de 24 de milioane de euro, prevede achiziționarea a încă 15 troleibuze precum și modernizarea infrastructurii de transport și a autobazei TRANSLOC, dar și modernizarea stațiilor de așteptare.

Centrul INFOTRAFIC este al treilea proiect, în valoare de aproximativ 9 milioane de euro, aflat în derulare și care prevede, la rândul său: 47 stații echipate cu panouri de informare privind timpul de așteptare și liniile disponibile în stația respectivă, precum și cameră video de supraveghere cu rol de creștere a siguranței călătorilor și echipamentelor din stație (în stațiile de călători cu aflux mare - 8 stații - vor fi instalate automate de vânzare titluri de călătorie), un centru de management (comandă și control), sistem de prioritizare a transportului public, sistem de informare a călătorilor, sistem de monitorizare video pentru creșterea siguranței și sistem eTicketing.

Vizualizări: 785

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: