Social

Se caută soluții pentru peste 53.000 de mașini în Târgu Jiu

Municipiul Târgu Jiu este sufocat de autoturisme, numărul mașinilor înmatriculate fiind din ce în ce mai mare și crescând de la an la an, fiind înmatriculat în prezent peste 53.000 de autoturisme.

În 2022 erau 47.000 de autoturisme în evidențele locale, iar acum s-a ajuns la peste 53.000, a precizat directorul Poliției Locale Târgu Jiu, Florin Băluță, care a recomandat conducătorilor auto să apeleze și la mijloacele de transport în comun pentru a se deplasa în oraș, fiind dificil de găsit parcări pentru toate aceste mașini. 

„Este greu să vii cu soluții pentru 53 de mii de autoturisme. Sunt familii care au și câte două – trei mașini sau chiar patru. Fiecare are mașina lui. Sunt dintr-o dată 4 locuri de parcare și patru mașini în trafic pentru aceeași familie. În ultimii ani trendul a fost crescător și au fost înmatriculate tot mai multe mașini în municipiul Târgu Jiu”, a precizat directorul Poliției Locale. 

Autoritățile locale speră că, odată cu finalizarea lucrărilor la varianta ocolitoare a orașului, o parte a traficului rutier să se mute pe ruta respectivă.

Vizualizări: 1,434

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: