Social

Mai multe autospeciale ISU la termocentrala Tuceni

Mai multe autospeciale de la ISU Gorj și o autoplatformă de lucru la înălțime s-au deplasat marți la termocentrala Turceni unde a avut loc un exercițiu al salvatorilor gorjeni.

Pompierii au simulat, la termocentrala Turceni, un incendiu al unui rezervor de ulei, exercițiul fiind realizat pentru pregătirea în cazul unei situaţii similare, astfel angajații operatorilor economici învaţând cum să adopte comportamentul corect atunci când se produce o situație de urgență.

S-au deplasat la Turceni pentru acest exercițiu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autoplatformă pentru lucru la înălțimi, o ambulanță SMURD și o autospecială pentru transport victime multiple.

„Intervenția primară, până la sosirea echipajelor noastre profesioniste, a fost asigurată de către Serviciul Privat pentru Situații de Urgență constituit la nivelul operatorului economic, cu 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă. Pe timpul exercițiului au fost verificate toate etapele intervenției punându-se un accent deosebit pe pregătirea angajaților în astfel de situații și pe modul de cooperare între echipajele noastre de intervenție și echipajele Serviciului Privat pentru Situații de Urgență”, a transmis ISU Gorj.

Scenariul a presupus producerea unei explozii urmată de incendiu la un rezervor de 22 de tone de ulei iar în urma situației de urgență produse mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Vizualizări: 648

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: