Social

Se caută salvamari pentru bazinul de înot

Bazinul de înot acoperit din incinta Complexului Sportiv Municipal nu a putut fi deschis pentru că nu poate primi autorizație de funcționare până la angajarea unor salvamari. 

Bazinul a fost recepționat la sfârșitul lunii septembrie a anului trecut dar nu a putut fi  dat în folosință până nu este angajat personal specializat. 

Primarul Marcel Romanescu a explicat de ce a fost bazinul închis, precizând că trebuie angajați patru salvamari la firma Edilitara. „Pentru condițiile de autorizare a unui bazin, avem nevoie, pe toată perioada în care se desfășoară activitate în bazin de asigurarea unui salvamar. Așa spune legea. Din păcate, la nivelul Municipiului Târgu Jiu nu avem prea multe soluții, mai ales că persoanele respective trebuie să fie angajate ale societății Edilitara și, chiar dacă sunt persoane care dețin un astfel de certificat de salvamar, nu toți sunt dispuși să se angajeze cu program de opt ore pe zi la Edilitara. Dar suntem în căutare, avem deja trei persoane care s-au interesat de activitatea pe care o pot desfășura la societatea Edilitara. Acolo ne trebuie patru salvamari pentru a putea acoperi toată perioada de funcționare a bazinului. Nu-i vom putea da drumul pentru că nu putem să primim autorizațiile necesare pentru funcționare. Pe de altă parte, nici eu, nici reprezentanții societății Edilitara nu ne putem lua un astfel de risc ca activitatea de la bazin să se poată desfășura fără ca o persoană specializată, în speță salvamarul, să fie prezent fizic în interiorul bazinului”, a precizat edilul. 

Bazinul de înot va fi preluat în administrare de societatea Edilitara, în perioada următoare urmând să fie angajat personal pentru funcționarea acestuia. 

Prin Hotărâre de Consiliu Local s-au stabilit tarifele de acces la bazin care vor fi între 10 și 20 de lei pe oră. Acces gratuit urmează să aibă doar copiii și elevii, în baza unui orar bine stabilit cu unitățile de învățământ. 

Programul aprobat deja pentru funcționarea bazinului va fi de la ora 08:00 la ora 14:00, cu acces gratuit pentru elevii din Târgu Jiu, conform unor programări transmise de profesorii de sport, iar după ora 16:00 vor avea acces și adulții. 

Vizualizări: 1,090

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: