Social

Pajiștile din comună, scoase spre închiriere

Administrația locală din comuna gorjeană Godinești a aprobat inițierea procedurii de închiriere a pajiștilor din localitate. Este vorba de o suprafață totală de circa 715.000 mp, ce va putea fi închiriată de crescătorii de animale. 

Pajiștile scoase spre închiriere țin de domeniul privat al comunei. Prețul de închiriere al acestora este de 150 lei/ha/an, în caz de atribuire directă. În situația în care vor exista mai multe solicitări, atribuirea se va face în urma unei licitații publice, la care 150 lei/ha/an va fi prețul minim de pornire. 

Sunt 13 loturi de pășune, în diferite zone ale comunei. Prin închirierea acestora, autoritățile locale vor să mențină suprafața de pajiște, să fie realizat pășunatul rațional, pe grupe de animale, un alt obiectiv fiind realizarea de stâne noi și drumuri de acces la construcțiile zoopastorale. 

Închirierea pajiștilor este pe o perioadă cuprinsă între 7 și 10 ani. O hotărâre a fost adoptată în acest sens de Consiliul Local Godinești în ședința de la sfârșitul lunii martie. 

 

Vizualizări: 960

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: