Actualitate

Se bat pe grupul de lucru, deși e fentă politică

Liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia se bat să facă parte din grupul de lucru făcut, chipurile, pentru a prelungi viața grupurilor pe cărbune.

Dacă voiau să renegocieze termenele din planul de restructurare, specialiștii din Ministerul Energiei se duceau frumos la Comisia European și își spuneau argumentele. Nu vor face asta, dar bat alegerile la ușă, astfel că ministrul liberal al Energiei, Sebastian Burduja, a făcut un grup care să simuleze că există interes pentru subiect.

Din păcate, liderii sindicali participă la jocul electoral. Federația Națională a Muncii a trimis către Confederația Meridian solicitarea de a face parte din grupul de lucru care va fi constituit la nivelul Complexului Energetic Oltenia, în vederea strângerii de argumente pentru renegocierea planului de restructurare a companiei.

Confederației i se cere să facă demersuri la Ministerul Energiei pentru ca în grupul de lucru să fie incluși Nicu Bunoaica și Lulu Păuna.

Liderul sindical Jan Popescu de la Rovinari știe ce trebuie să prezinte ministrul Energiei la Bruxelles, pentru a obține amânarea termenelor de renunțare la energia pe cărbune: studiul făcut de Transelectrica  în care se menționează că există risc de blackout în România, fără cărbune.

”Nu vrem mila nimănui, nu vrem compasiune. Aici e vorba de județul nostru, de independența țării noastre. Dacă nu suntem în stare să păstrăm independența energetica a țării și vindem tot ce putem vinde, nu ne merităm statutul de conducător al acestei țări” declară președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia.

Jan Popescu spune că statul român nu poate fi ”prostul Uniunii Europene”, adică primul care renunță la cărbune. Realitatea asta este, la noi renunțarea la cărbune pare mai accelerată decât impun normele europene.

Vizualizări: 1,575

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: