Social

Sculptorul Paul Popescu, desemnat post-mortem cetățean de onoare la Târgu Jiu

Administrația locală îi va conferi sculptorului Paul Popescu, post-mortem, titlul de cetățean de onoare al municipiului Târgu Jiu. În acest sens, a fost inițiat un proiect de hotărâre de Consiliu Local, ce va fi dezbătut în ședința de joi, 19 mai. 

Paul Popescu, doljean la origini, s-a stins din viață în data 7 mai 2021, la doar 59 de ani. În urma sa au rămas nenumărate opere de artă, care înfrumusețează municipiul Târgu Jiu, dar și alte localități și locuri din țară și de peste hotare.

Printre lucrările cunoscute ale sale se numără busturile Mariei Lătărețu, Mihail Sadoveanu, Tudor Vladimirescu, Grigore Vieru sau Mihai Eminescu, Arethia și Gheorghe Tătărescu, Pompiliu Marcea, dar și sculpturile Inevitabila Despărţire, Poarta Apelor, Desprinderea din derizoriu, Fluture și Craiova văzută din car.

Propunerea privind acordarea titlului onorific a fost înaintată de jurnalistul Vasile Vasiescu, fiind înregistrată la primărie încă de la începutul lunii ianuarie. Conform proiectului de hotărâre, distincția este oferită ”pentru întreaga activitate artistică națională și internațională, precum și pentru dezvoltarea vieții culturale și a învățământului de artă din Municipiul Târgu Jiu”. 

Mai mulți oameni de artă și nu numai au transmis recomandări pentru conferirea acestui titlu. ”Îl recomand cu toată considerația mea profesională pe sculptorul Paul Popescu pentru obținerea titlului de "cetățean de onoare" al Municipiului Târgu Jiu. Îmi pare nespus de rău că sunt în situația ingrată de a face acest lucru atât de târziu, când prietenul nostru a trecut nemeritat în neființă și titlul pe care-l merita chiar în timpul vieții îi va reveni…post-mortem”, a scris în recomandare pictorul Gheorghe Dican, vicepreședinte al Uniunii Artiștilor Plastici din România. 

Vizualizări: 877

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: