Social

„Școală verde” la Săulești. Vezi ce presupune acest proiect!

Elevii din comuna Săulești se vor număra printre cei mai norocoși elevi din țară! EI vor avea posibilitatea să învețe într-o școală modernă, reabilitată la cele mai înalte standarde. Transformarea vechii clădiri într-una complet diferită se va putea face în cadrul unui program național, pentru care autoritățile locale aplicat. 

 

Proiectul se numește „Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi”. 

„Avem un proiect aprobat, prin PNRR, este vorba despre construirea și dezvoltarea unei rețele pilot de școli verzi, cu o valoarea totală de aproximativ 32 de miliarde de lei vechi. Proiectul presupune reabilitarea energetică a Școlii Generale și a Școlii Primare Săulești și vorbim despre foarte multe lucrări, cum ar fi izolarea termică a pereților, refacerea trotuarului, izolarea termică a plafonului, înlocuirea acoperișurilor, asigurarea instalațiilor de iluminat. Urmează să semnăm contractul, este un proiect eligibil”, a declarat Constantin Drăghici, primarul comunei Săulești.

La nivel național, vor exista nu mai puțin de 227 de școli verzi, în cadrul acestui proiect inedit.

„Școlile verzi vor fi școli prietenoase cu mediul și performante, care oferă mai multe avantaje elevilor, profesorilor, părinților și comunității, fiind construite cu mai multă lumină naturală, cu o ventilație mai bună și materiale de construcție ecologice, cum ar fi covoarele și vopsitoriile din materiale naturale, reciclabile. Costurile de exploatare pentru energie și apă într-o școală ecologică pot fi reduse cu 20% până la 40%. Prin tipul de construcții și de dotări existente, școlile verzi reduc semnificativ emisiile de dioxid de carbon, precum și consumul de apă cu până la 32%”, au explicat reprezentanții Ministerului Educației, în presa centrală. 

Vizualizări: 377

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: