Social

Școală renovată pe bani împrumutați și acum demolată

Banca Europeană de Investiții confirmă că a dat bani pentru renovarea unei școli din Gorj care urmează să fie dărâmată. „Cunoaștem speța și o urmărim”, a transmis BEI pentru ziarul Libertatea.

„BEI a acordat României un împrumut de 131 de milioane de euro prin Ministerul Finanțelor Publice pentru un proiect de reabilitare a infrastructurii școlare. Proiectul a inclus reabilitarea a 1.300 de școli din România. Promotorul proiectului a fost Ministerul Educației și Cercetării”, a menționat Banca. 

În răspunsul pentru ziar, aceasta a punctat că a aflat de problema ridicată în articolul Libertatea și o urmăreștec „activ”. „În cadrul implementării proiectului, promotorul a angajat o echipă de consultanți de proiectare și supervizare pentru a supraveghea, printre altele, lucrările de construcție. Ca parte a obligațiilor sale de raportare, promotorul a confirmat BEI că școala din Gorj a fost reabilitată și consolidată conform acordului inițial. Suntem conștienți de problema ridicată în articolul dv. și o urmărim în mod activ”, au conchis aceștia.
Ei bine, nu știm ce consolidare a fost făcută, câtă vreme școala a fost grav afectată de cutremurul din 14 februarie și de cele care au urmat.

Comuna Arcani este în zona epicentrelor seismelor care au afectat Gorjul în ultima lună și jumătate.

 

 

Vizualizări: 730

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: