Social

Școala din Arcani va fi demolată 

Experții sosiți să evalueze clădirile din Gorj afectate de cutremure au decis că școala din comuna Arcani, afectată grav de cutremure, va trebui demolată.

Experții chemați să evalueze starea clădirii școlii din Arcani grav afectată de cutremurele din Gorj au decis că este afectată structura de rezistență a unității de învățământ și că aceasta nu mai poate fi consolidată. "Structura de rezistență a școlii a fost afectată și nu va mai fi putea fi consolidată. Va fi demolată și construită o nouă școală”, a precizat prefectul județului Gorj, Cristina Cilibiu, referitor la situația de la Arcani, alte clădiri ale unităților de învățământ urmând să fie reabilitate: „Sunt 27 de unități de învățământ care au fost afectate de cutremure, 11 dintre ele au intrat deja în reparații, iar celelalte 16, care au fost mai grav afectate au fost introduse în proiectul de Hotărâre de Guvern pentru a primi finanțare din fondul de Investiții al Guvernului".

O consolidare a școlii din Arcani avusese loc în 2011 dar atunci nu s-a luat în calcul și riscul seismic, au precizat autoritățile. „Eu nu pot să acuz pe cineva pentru acele lucrări de consolidare. În județul Gorj nu se știa atunci de seisme și se lucra după anumite norme și standarde. Probabil lucrurile se vor schimba de acum înainte. Gradul de seismicitate al zonei ar putea să schimbe și normele de execuție a lucrărilor”, a precizat primarul localității Arcani, Aristică Coiculescu.

Școala din centrul comunei Arcani care va fi demolată găzduia 50 de elevi care urmează să fie mutați la o altă unitate de învățământ din comună.

 

Vizualizări: 535

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: