Social

„Şcoala altfel” și „Săptămâna verde”, una după alta. Încă o săptămână fără cursuri!

Cutremurele din Gorj l-au determinat pe ministrul Educației să schimbe regulile, astfel că „Şcoala altfel” și „Săptămâna verde” pot fi una după alta.

Este foarte probabil ca elevii din Gorj să nu meargă nici săptămâna viitoare la școală, iar cei care au fost în „Şcoala altfel” să intre în „Săptămâna verde” și invers.

Deocamdată nu a fost făcut un anunț oficial, dar nimeni nu riscă să bage copiii în școli cu pereți crăpați de la cutremure, chiar dacă nu este afectată structura de rezistență. Vor fi localități în care cursurile vor reintra în normal, dar cu siguranță la Târgu Jiu, în școlile afectate mai puternic, copiii nu vor intra prea curând.

Programul „Şcoala altfel” şi Programul „Săptămâna verde” pot fi organizate în acelaşi modul de învăţare, în situaţii excepţionale, la solicitarea inspectoratului şcolar şi cu aprobarea Ministerului Educaţiei, potrivit unui ordin publicat în Monitorul Oficial.

„Săptămâna verde” şi „Şcoala altfel” se desfăşoară în perioada 27 februarie— 16 iunie 2023, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unităţii de învăţământ. Până acum, şcolile nu puteau planifica cele două programe în acelaşi modul.

Vizualizări: 2,918

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: