Eveniment

Scandal pe clienți, între două florărese

A fost scandal între două florărese din Motru, terminat cu condamnarea uneia dintre ele la 200 de zile amendă, echivalate de instanță cu patru mii de lei. Florăreasa agresată va fi și despăgubită cu cinci mii de lei.

Fapta pentru care s-a pronunțat acum condamnarea în primă instanță s-a petrescut în 2021.

„În actul de sesizare a instanţei s-a reţinut, în esență că, inculpata, a lovit cu palmele peste cap, cu piciorul în zona dorsală și a tras-o de păr pe persoana vătămată, în data de 04.03.2021, orele 09,32, producându-i leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 4-5 zile îngrijiri medicale“, se arată în documentul de la instanță. 

Incidentul a fost surprins de camerele video de supraveghere. 

Conflictul dintre cele două florărese este mai vechi. „De circa 7 ani, de când persoana vătămată și-a început activitatea de comerț într-un punct de lucru vecin cu punctul de lucru al întreprinderii inculpatei, între cele două administratore ale florăriilor a apărut o situație conflictuală, datorată concurenței pe care și-o fac. În acest context, persoana vătămată s-a hotărât să monteze la magazinul său un sistem de supraveghere video, astfel că la data de 04.03.2021, în jurul orelor 09,30, cu ajutorul unei firme de specialitate, a început să monteze camerele de supraveghere video. Văzând acest lucru, în timp ce persoana vătămată își aranja florile așezate în afara magazinului, pe latura dinspre magazinul inculpatei, inculpata a venit la ea, au purtat o discuție scurtă, contradictorie, după care inculpata a împins-o pe persoana vătămată, continuând discuția și a lovit-o cu palma în zona feței, astfel că acesteia i-a căzut din mână telefonul mobil cu care se pregătea să efectueze apelul de urgență 112”, mai arată sursa citată. 

Din păcate, bătaia nu s-a oprit aici. “În continuare, inculpata i-a aplicat o lovitură cu piciorul persoanei vătămate, în zona dorsală a picioarelor și o alta cu palma peste față, după care a tras-o de păr, a lovit-o cu palma în zona cefei și cu pumnul drept în zona feței. Cele două au fost despărțite de soțul inculpatei, care s-a deplasat la ele și a luat-o pe soția sa de la locul conflictului, îndreptându-se cu aceasta către magazinul lor. În timpul conflictului, inculpata a proferat cuvinte și expresii jignitoare la adresa persoanei vătămate și a amenințat-o cu moartea, fără ca persoana vătămată să riposteze în vreun fel, respectiv verbal sau fizic”.

Femeia agresată a avut nevoie de 4-5 zile îngrijiri medicale. Agresoarea și-a recunoscut fapta, dar a spus că a fost provocată. “În acest sens, a arătat că persoana vătămată i-a adresat insulte și, deși nu era prima dată când o insulta, în acea zi insultele i-au provocat o puternică emoție, pentru că i-a adresat injurii cu referire la tatăl său, pentru care tocmai făcea pregătiri pentru pomenirea de un an“, se menționează în documentul de la Judecătoria Motru.

Sentința Judecătoriei Motru din 24 aprilie nu este definitivă.

Vizualizări: 633

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: